Trainingskamp te Barcelona

Accommodatie

Onbekend

Opstelling DUNO D 1

Zaterdaghoofdklasser DUNO was zaterdagmiddag de sterkste in een Gelders onderonsje tegen zondaghoofdklasser Silvolde in Barcelona. Joey Godee schoot DUNO met twee doelpunten voorbij de ploeg van trainer Dennis van Beukering: 3-2. Beide ploegen zijn in Spanje op trainingskamp.

Met de nieuwelingen Kenny Elders en Jean Willy Mapinga op de reservebank was de start voorspoedig voor DUNO: binnen tien minuten lag de bal op de stip na een volgens beide partijen makkelijker gegeven penalty. Roy Talsma benutte het buitenkansje voor de ploeg uit Doorwerth: 1-0.

Lang kon DUNO niet van de voorsprong genieten want snel trok Silvolde de stand gelijk. Evert Römer haalde in de zeventiende minuut vernietigend uit voor 1-1.

Meteen na rust nam Silvolde een voorsprong. Wout Blasman knalde de bal van twintig meter in de kruising: 1-2. Daarna was er het officieuze debuut voor Elders en Mapinga, die net als Niels Willems vorige week aansloten bij DUNO. Aanvaller Mapinga scoorde direct maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Een minuut later was het alsnog 2-2 via Joey Godee.

De oud-prof was daarna ook verantwoordelijk voor de winnende. Mapinga zette de turbo aan en gaf voor, waarna de bal in de zestienmeter bleef liggen en Godee raak schoot: 3-2.

Tegenvaller voor DUNO was het uitvallen van middenvelder Giovanni Scharrenberg na een kwartier spelen. De ernst van zijn blessure is ombekend. Meevaller daarentegen was de rentree van Sam van Essen, die terugkeerde na enkelblessureleed.