W.B. de Jong

Accommodatie

Onbekend

Opstelling DUNO D 1

DUNO deed donderdagavond wat er van de zaterdaghoofdklasser uit Doorwerth verwacht mocht worden. In Huissen werd RKHVV, dat een klasse lager actief is, zonder matchsvertoon met 0-2 verslagen in het toernooi om de districtsbeker.

De wedstrijd in de eerste knockoutronde begon rustig. DUNO, dat aantrad zonder keeper Patrick ter Mate die rust kreeg, had de eerste kansjes. Bart van Brakel kopte de bal uit een corner in de handen van RKHVV-keeper Wesley Hendriks (die vaste keuze Jop Hemink verving) en Shapoul Ali kopte daarna voorlangs.

Na een half uur kwam de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk door. Binnen drie minuten was er twee keer een opgelegde kans voor Danny de Lorijn en kon ook Mike Pröpper vrij aanleggen. Elke keer stond DUNO-doelman Sam van der Veer precies op de goede plek om de zwakke schoten te keren.
Vier minuten voor rust was DUNO wel trefzeker. Mats Grotenbreg kopte hard raak na een fijn aangesneden vrije trap van Roy Talsma: 0-1.

Na de pauze was er minder te beleven en bleven de ploegen aardig aan elkaar gewaagd; DUNO had veel de bal, RKHVV gokte op uitvallen. Twee minuten voor tijd beslisten twee invallers de wedstrijd voor DUNO. Joey Godee stak Andreas Dusink weg, die keurig de 0-2 maakte.

Bron: De Gelderlander