R. (Rick) Turk

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

DUNO is de koppositie in de hoofdklasse A kwijt. De ploeg uit Doorwerth verloor de topper tegen AZSV terecht met 0-2.
Door de zege gaat de ploeg uit Aalten over DUNO heen en is de nieuwe koploper.

Vanaf de eerste minuut zette AZSV de thuisploeg onder druk zonder dat het tot grote kansen kwam. Na ruim 20 minuten claimde de ploeg uit Aalten terecht een penalty maar scheidsrechter Turk bestrafte de handsbal van DUNO-back Ted Heijckmann niet. DUNO stelde daar slechts pogingen van grote afstand tegenover, die meerdere malen op het kantinedak van sportpark De Waayenberg belandden.

Na de pauze zette AZSV weer aan en kreeg via Nick van Breugel en Joost Rasing binnen twee minuten twee enorme kansen. Daar kwam DUNO nog goed weg maar op het uur was het wel raak: Niek te Veluwe zag de bal zomaar voor zijn voeten belanden en haalde doeltreffend uit: 0-1

De goal veranderde niets aan de aanvalsdrift van AZSV en DUNO liet het gelaten gebeuren. Slechts via vrije trappen van Heijckmann en Giovanni Scharrenberg werd er iets van tegenwicht geboden aan de kansenregen van AZSV.

Met invaller Joey Godee die terugkeerde na lang blessureleed probeerde trainer Roy de Haan nog wat te forceren maar de bal viel er aan de andere kant in. Twee minuten voor het einde schoot Jardell Kruidbos de beslissende 0-2 binnen.

Bron: De Gelderlander