F.E. (Erik) ter Brake

Accommodatie

Onbekend

Opstelling DUNO D 1

DUNO is de trotse nieuwe koploper in de hoofdklasse A. De ploeg van trainer Roy de Haan pakte op eigen veld in alle drie de duels de winst. Zaterdag werd ook de eerste uitzege van het seizoen geboekt. Door een doelpunt van Sherwin Grot vijf minuten voor tijd werd het sterke Jodan Boys op de eerste nederlaag van het seizoen getrakteerd: 1-2.

Daarmee werd DUNO rijkelijk beloond voor de inspanningen én dankte het keeper Patrick ter Mate die in de slotminuut met een fenomenale redding de bal na een vrije trap uit de kruising hield. Roy Talsma scoorde voor rust zijn eigen rebound na een gemiste penalty (0-1), Jeroen Borsboom zorgde voor de gelijkmaker.

,,In de eerste helft mochten we blij zijn dat het 1-1 was, toen was het alle hens aan dek”, zag De Haan, die onder de indruk was van zijn verdedigende centrum Jochem Jansen-Renzo van Duren. ,,Maar de tweede helft hebben we ons het snot voor de ogen gewerkt en de zege binnengesleept. Met vlak voor tijd een mooie combinatie tussen Shapoul Ali en Sherwin Grot, die hem prima afmaakte.”

Na vijf wedstrijden staat DUNO op twaalf punten in de sterke hoofdklasse A. Sportlust’46 en Rijnvogels liepen zaterdag tegen de eerste nederlaag op waardoor DUNO koploper werd. ,,Dat het een sterke competitie is, mogen we nu wel concluderen. Niet voor niets is DFS Opheusden er afgelopen jaar uit gedegradeerd. Ik kan dan ook alleen maar tevreden zijn.”

Bonus voor DUNO was de terugkeer van de geblesseerde Hans Cooke en Emilj Astamirov, die zijn eerste competitieminuten maakte voor de ploeg uit Doorwerth. ,,Daarmee komen we wat ruimer in de keuzes te zitten. Zeker als die jongens de komende weken steeds fitter worden.”

Bron: De Gelderlander