Accommodatie

Onbekend

Opstelling

DUNO is ook na het duel tegen SC Feyenoord de trotse koploper van de hoofdklasse A.
In een spectaculair duel boog de ploeg uit Doorwerth na rust een 1-2 achterstand om: 3-2. Junior Obiku, zoon van oud-Feyenoorder Mike en buitenspeler van de Rotterdammers, veranderde daar niets aan.
In de eerste helft golfde het spel in flink tempo op en neer. Voor beide doelen werden grote kansen gecreëerd en in de tiende minuut was het raak voor DUNO. Sherwin Grot kwam door waarna de bal voor de voeten van Shapoul Ali belandde: 1-0.
Daarna kreeg Feyenoord een grote kans op de gelijkmaker, maar Jochem Jansen kopte de bal voor de lijn weg.
In de 25ste minuut was het toch raak voor de bezoekers. DUNO-keeper Patrick ter Mate haalde Khalid Rahli onderuit, kreeg een gele kaart voor zijn actie en de 1-1 om zijn oren. De doelman kreeg nog een hand tegen de inzet van Quincy Oosterom maar de bal ging toch over de lijn.

Na opgelegde kansen voor Koen Huntelaar en Grot viel de derde goal van de middag ook achter Ter Mate. Tim Schoonheijm schoot een rebound binnen: 1-2. DUNO was daarna terecht boos want even daarvoor werd een terugspeelbal die de keeper van Feyenoord ving, niet als zodanig beoordeeld door de scheidsrechter.

Na de pauze kreeg DUNO kansen op de gelijkmaker maar duurde het tot de 75ste minuut voor die viel. Invaller Roy Talsma legde een vrije trap op het hoofd van verdediger Jansen: 2-2. Even daarvoor zag vader Mike Obiku hoe zijn zoon een fraaie omhaal in de handen van Ter Mate schoot.

Ook bij de derde Doorwerthse treffer stond Talsma aan de basis. Hij stuurde Grot diep, de aanvaller maakte geen fout en schoot ijskoud de winnende treffer binnen (3-2).