Accommodatie

Onbekend

Opstelling DUNO D 1

DUNO ging zaterdagmiddag keihard onderuit tegen SV ARC.
De nummer 12(!) van de hoofdklasse A was op eigen veld met liefst 5-0 te sterk voor de dolende ploeg uit Doorwerth.

Na een afwachtend begin van beide ploegen was na twintig minuten het eerste echte schot op doel meteen raak. ARC-middenvelder Luuk Samsom kon van een meter of twintig zomaar uithalen en schoot de bal hard en zuiver in de hoek: 1-0. Direct daarna was DUNO dicht bij de snelle gelijkmaker maar aanvaller Roy Talsma prikte de bal op de paal.

Vier minuten later was het aan de andere kant wel weer raak. De 19-jarige Tren Drexhage, debutant in de ARC-basis, kreeg de bal zomaar voor zijn voeten en rondde rustig af (2-0). DUNO stelde daar pas vijf minuten voor rust iets tegenover, maar de lob van Rafael Boer belandde op het dak van het doel achter keeper Aaron Balk.

Al vroeg in de tweede helft kwam DUNO dan eindelijk tot een uitgespeelde kans, maar Shapoul Ali kreeg de bal oog in oog met Balk niet langs de ARC-doelman. In de rebound miste Talsma heel ruim het vrijwel lege Alphense doel.

Daarmee was ook meteen het Doorwerthse gevaar voor het restant van de wedstrijd geweken. ARC pakte het tempo van de eerste helft weer op en kwam na een klein uur doodeenvoudig op 3-0. Spits Drexhage kopte volledig ongedekt diagonaal raak.

De ontmaskering van DUNO was tien minuten voor tijd compleet met de 4-0 van invaller Robin de Heij en de 5-0 van Lionel Frederik, drie minuten voor het einde.

Bron: De Gelderlander