M.L. (Martijn) Germs

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Duno heeft na een aantrekkelijke wedstrijd het sterke Achilles Veen met 5-2 verslagen.
Een klinkende zege voor Duno dat vooral uitblonk in effectiviteit.
Door de tweede thuiszege stijgt Duno naar de vijfde plek in de Hoofdklasse A op slechts een punt achterstand op de vier koplopers.

Mede door de teleurstellende nederlaag tegen Zwaluwen van een week eerder en de blessures van Kurtley de Windt, Sherwin Grot en Bart van Brakel koos trainer Roy de Haan tegen Achilles Veen voor debutant Lars Hekkers, Koen Huntelaar en Giovanni Scharrenberg in de basisformatie.
Duno begon geweldig aan het duel en Koen Huntelaar scoorde op aangeven van Cali Daniel in de eerste minuut al de openingstreffer.
Ondanks een prima redding van doelman Patrick ter Mate kwamen de bezoekers uit Veen al snel op gelijke hoogte via een rebound.
Achilles Veen was meer in balbezit en toonde bij vlagen niet voor niets een titelkandidaat te zijn.
Toch kwam Duno via een kopbal van Jochem Jansen uit een verlengde corner vlak voor rust weer op voorsprong.

Na rust had Duno minder balbezit zonder in grote problemen te komen.
De derde Doorwerthse treffer na een uur kwam uit het niets maar was erg welkom: een corner van Roy Talsma draaide met hulp van de doelman in de goal.
Na een prachtige counter besliste invaller Mats Grotenbreg met een hard schot via de binnenkant van de paal het duel: 4-1.
In het restant maakte de nieuwste versterking Andreas Dusink zijn debuut en profiteerde Shapoul Ali van een flinke fout in de defensie van Achilles Veen.
Vlak voor tijd kwamen de bezoekers nog terug tot 5-2, maar de belangrijke en geflatteerde Doorwerthse zege werd er niet minder om gevierd.

Zaterdag speelt Duno weer thuis en komt FC 's-Gravenzande naar Doorwerth.

Bron: hoogenlaag