M.L. Germs

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Aan de vrije val van DUNO in de hoofdklasse A is nog geen einde gekomen. Zaterdag werd op eigen veld met 1-3 verloren van FC Rijnvogels uit Katwijk. Het was de vierde nederlaag op rij voor de geplaagde ploeg van trainer Roy de Haan.

DUNO startte in Doorwerth weer met Jochem Jansen in de basis. De verdediger was hersteld van een blessure, maar kon ook niet voorkomen dat Rijnvogels al na twee minuten op voorsprong kwam via Roy van Leeuwen (0-1). DUNO creëerde daarna wel kansen maar kwam niet verder dan een afgekeurde goal; Rafael Boer stond buitenspel waardoor de 1-1 niet doorging.

Al snel na rust ging het opnieuw mis voor DUNO en scoorde Rijnvogels-speler Jaap van Duijn 0-2. Een kwartier daarna was DUNO voor het eerst sinds 343 minuten weer trefzeker in de hoofdklasse. Invaller Koen Huntelaar raakte de bal volledig verkeerd waarna die per ongeluk bij Roy Talsma terechtkwam. De aanvaller, door De Haan opnieuw als nummer tien geposteerd achter de aanvallende tandem Sherwin Grot-Shapoul Ali, schoot raak: 1-2.

De laatste hoofdklassetreffer van DUNO kwam op 12 oktober zeven minuten voor tijd van de voet van Sherwin Grot uit een penalty. Daarna lukte het drie wedstrijden op rij niet. Twee doelpunten was zaterdag tegen Rijnvogels dan ook te veel gevraagd, al was Ali er in de 87ste minuut heel dichtbij. Uit een voorzet van Huntelaar trof de spits echter de lat. Rijnvogels scoorde in de blessuretijd nog wel een keer, via opnieuw Van Duijn. Door de 1-3 zege gingen de Katwijkers op de ranglijst over DUNO heen. De ploeg uit Doortwerth zakte naar plek acht.

Bron: De Gelderlander

Overige artikelen in de media:

KNVB Districtsbeker Oost nieuws:
Hoofdklasser en titelverdediger DUNO speelt in de tweede ronde van het bekertoernooi in district Oost een thuiswedstrijd tegen de Nijmeegse vierdeklasser SCE.
Bron: vv Duno Twitter