Duno op drempel Hoofdklasse

Bij winst tegen directe concurrent DTS’35 kan Duno zaterdagmiddag in Ede al kampioen worden en daarmee promoveren naar de Hoofdklasse. Een ongekend succes voor de amateurclub uit Doorwerth die in 2012 nog anoniem als zevende eindigde in de 4e klasse A. Vier kampioenschappen en zes jaar later klopt de formatie van trainer Lodewijk de Kruif aan de deur van de Hoofdklasse en aan de kracht van de selectie te zien, hoeft dat niet eens het eindstation te zijn.

De succesperiode van Duno begint in 2012 wanneer onder impuls van het netwerk van trainer Gerrit-Jan Barten en het budget van sponsor Duno Air een aantal gerenommeerde spelers naar Doorwerth komen. Met onder meer Jeremy Overbeek Bloem en de huidige selectiespelers Purrel Fränkel en Hanso Cooke wordt Duno ongeslagen kampioen van de 4e klasse A met 114 doelpunten voor en slechts twee gelijke spelen. Na het kampioenschap in de 3e klasse A stagneert de opmars  in 2015 een seizoen in de 2e klasse, waarna onder aanvoering van het technische duo Lodewijk de Kruif en Jacob van Zanten Duno in 2016 met overmacht het derde kampioenschap viert. Bij de kennismaking met de eerste klasse eindigde Duno vorig seizoen als tweede en zonder te verliezen sneuvelt de ploeg uit Doorwerth in de nacompetitie tegen Volendam. Dat moest dit seizoen beter.

Duno wist de selectie grotendeels bij elkaar te houden en met onder meer doelman Patrick ter Mate, Bart van Brakel, Civard Sprockel, Kevin Sissing en winteraankoop Jochem Jansen versterkte Duno zich behoorlijk. In de zuidelijke 1e klasse C begon Duno voortvarend met 16 punten uit de eerste zes wedstrijden, waarna Montfoort profiteerde van een herfstdipje van Duno en de eerste periodetitel veroverde. Na de bekernederlaag tegen Alverna en de verrassende verliespartij tegen WNC stond de suprematie van Duno even onder druk, maar trainer Lodewijk de Kruif slaagde er daarna in om een onklopbare formatie neer te zetten en won de cruciale wedstrijden tegen Sliedrecht en Montfort. Duno won de laatste zeven wedstrijden, incasseerde de laatste vijf duels geen tegentreffer of kaart en gaat met een bijzonder comfortabele voorsprong van 12 verliespunten zaterdag op bezoek bij de enige concurrent DTS’35 Ede.

Een volgende driepunter brengt Duno al op Bevrijdingsdag de gewenste titel en toegang tot de Hoofdklasse, een volgend hoofdstuk in het ongekende succesverhaal van Duno.

Bron: Het Gelderse Voetbal, http://www.hetgeldersevoetbal.nl/2018/05/04/duno-op-drempel-hoofdklasse/#more-61640