Slecht DUNO laat zich niet afleiden door opstootjes en rekent af met hekkensluiter

DUNO D 1

Rijsoord

Hoofdklasse A

25 september 2021 15:00

R. Meilink

Sportpark De Waayenberg
W.A. Scholtenlaan 138
6865NA
DOORWERTH

Opstelling

DUNO legde zaterdagmiddag een beroerde wedstrijd op de mat tegen Rijsoord, hekkensluiter van de hoofdklasse A.
Maar de club uit Doorwerth won het thuisduel wel: 2-1.

Al na drie minuten kwam DUNO op sportpark De Waaijenberg op voorsprong. Bart van Brakel bereikte met een fabuleuze lange trap Jardell Kruidbos, die de bal panklaar legde voor spits Arthur Gastjatrian: 1-0. En daarmee was het enige hoogstandje van DUNO in de eerste helft direct een feit.

De ploeg van trainer Anoush Dastgir grossierde in balverlies en mocht de tegenstander uit Ridderkerk dankbaar zijn dat niet een van de vele counters in de gelijkmaker werden omgezet. ,,We mochten héél blij zijn dat we met 1-0 de rust haalden", erkende Dastgir na afloop. ,,Ik ben heel boos geworden in de pauze. Wat wij lieten zien was niet hoofdklassewaardig. Het was niets waardig.”

Spektakel in de slotfase
In de tweede helft beet de thuisploeg meer van zich af. Dat leidde tot verschillende opstootjes waar onder meer Kruidbos en invaller Youssef el Hammouchi bij betrokken waren. De prima leidende arbiter Raymond Meilink deed het opgewonden duwen en shirtje trekken over en weer, zonder kaarten af.

In de 85ste minuut leek Lars Hekkers het duel met de tweede DUNO-treffer te beslissen. Maar in de 92ste minuut scoorde Rijsoord-aanvaller Nick Ruigrok na de vele gemiste Ridderkerkse kansen eindelijk wel (2-1) en kwam de zege voor DUNO direct weer in gevaar. Vervolgens bleef de 2-2 met meer geluk dan goed voetbal uit. Dastgir rekende de verdere terugval zichzelf aan.

,,Na de 2-0 wisselde ik, om ook jongens die minder aan spelen toekomen wat tijd te gunnen. Toen werd het chaos.” Dat was het ook ná het laatste fluitsignaal, toen de spelers elkaar opnieuw massaal in de haren vlogen. Daarop nam Rijsoord-coach Clemens Bastiaansen zijn selectie eerst mee het veld af, en volgde DUNO pas minuten later. ,,Even afkoelen”, besloot Dastgir, die met DUNO de derde zege in drie thuisduels boekte.

Bron: De Gelderlander

Overige artikelen in de media:

Beelden van de 1-0 en de 2-0:
Foto's:

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!