H. (Hans) Migchelbrink

Accommodatie

Onbekend

Opstelling DUNO D 1

Voor het eerst in de zeventig jaar clubhistorie gaat DUNO Doorwerth deelnemen aan de KNVB-beker. De Gelderlanders gaan die primeur beleven dankzij het bereiken van de halve finale in het bekertoernooi van het district Oost. Soepeltjes ging het allesbehalve, want zondag tweedeklasser Barbaros was op het eigen veld in Hengelo een taaie tegenstander. De 0-2 overwinning kreeg ook pas in de slotfase gestalte. DUNO D. treft in de halve finale competitiegenoot (hoofdklasse B) Sparta Nijkerk als tegenstander.

Barbaros - DUNO D. 0-2 (0-0)

Na de eerste helft was de conclusie dat DUNO D. ondanks de kansen daartoe verzuimd had op voorsprong te komen. Daarmee speelde de ploeg van Jan Oosterhuis de compact opererende thuisclub regelrecht in de kaart. In de tweede helft een soortgelijk spelbeeld. DUNO D. creëerde kansen, liet die andermaal onbenut en moest waakzaam blijven voor die verdwaalde counter van Barbaros. Pas zes minuten voor tijd was daar de bevrijdende 0-1 dankzij een machtig schot van Giovanni van Scharrenberg. In de hectische slotfase laaiden de emoties op met ook links en rechts nog kaarten, waardoor de thuisclub met tien man kwam te staan. In blessuretijd verzorgde Roy Talsma vanuit een ingestudeerde spelhervatting een verlossend slotakkoord voor zijn ploeg.

Door deze overwinning heeft DUNO zich voor het eerst in haar bestaan weten te plaatsen voor de "grote" KNVB- beker!
De loting hiervoor (1e + 2e voorronde) wordt meestal begin juli verricht op het KNVB- centrum in Zeist.
Dit betekent dat DUNO volgend seizoen al op zaterdag 17 augustus haar eerste officiële wedstrijd speelt!
De competitie hoofdklasse start op zaterdag 31 augustus.

Rohda Raalte-Vroomshoopse Boys
DUNO-Sparta Nijkerk (wellicht op woensdag 8 mei om 20:00 uur)
De bekerfinale wordt gespeeld op zaterdag 8 juni of maandag 10 juni (= Tweede Pinksterdag).