R.J.A. (Robin) Gansner

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Het duel op het goed bezochte sportpark de Waayenberg kende in Sparta Nijkerk uiteindelijk de meest gelukkige winnaar.
DUNO D. probeerde in de eerste helft al voetballend tot aanvallen te komen. Sparta Nijkerk werd steeds gevaarlijk vanuit met name corners. De bal die op de stip had gemoeten voor Ted Heijckmann van DUNO D. en een waarschijnlijk onterecht afgekeurde goal van Janic Makizodila vielen eigenlijk misschien nog wel mooi tegen elkaar weg in de aftastende eerste helft van beide ploegen.
DUNO startte de tweede helft veelbelovend door in kort tijdsbestek tweemaal de lat als hinderlijk te ervaren. Sparta Nijkerk kwam wel op voorsprong. In de 68-ste minuut glipte Makizodila te gemakkelijk langs Christian Gandu en wist met een harde en lage voorzet uiteindelijk Frank de Heus te bereiken, die er als de kippen bij was om de 0-1 te maken.
Een zeker lijkende gelijkmaker van Bart van Brakel, die tegendraads inkopte, werd werelds gekeerd door een uitblinkende doelman Manuel Hoogewoning. De aanvallende wissels leverden weinig meer op.
DUNO D. blijft moeite met scoren houden tegen gelijkwaardige of betere ploegen.
Zo was een punt minimaal verdiend geweest, maar werd Sparta Nijkerk de gelukkige winnaar van dit duel met een minimale overwinning.
Al troffen de Nijkerkers net voor tijd nog wel de paal en had de score dus ook nog verdubbeld kunnen worden.