R. Meilink

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

DUNO D., startend met de winterse versterkingen Jordi Balk en Nick de Bondt in de basis, kwam na een klein kwartier via een feilloos genomen strafschop door Roy Talsma op voorsprong. De thuisploeg kon er echter maar kort van genieten, want een paar minuten later reageerde Thom Kooke hert meest alert op een prima voorzet van Chris van der Meulen vanaf links: 1-1.
Trainer Lodewijk de Kruif greep verdedigend al vroeg in. Ahmed Lak kon na een heel zwak halfuur het veld verlaten voor de langverwachte rentree van Hans Cooke, vorig seizoen DUNO's rots in de branding en dit seizoen door veel blessureleed getroffen. Daarna nog kansen over en weer in een leuke en levendige eerste helft.
Zo zagen De Bondt en Christian Gandu hun pogingen net voor en op de lijn weggewerkt worden en had doelman Dominic van Hoof met een uitstekende save antwoord op een lage schuiver van Talsma. Aan de andere kant voorkwam Ter Mate met zijn been een treffer en schoot Berkum onderkant lat en daarna in de rebound raak, maar in buitenspelpositie.
De tweede helft was een stuk minder enerverend en aantrekkelijk. Weinig kansen en de nodige overtredingen, waardoor er ook zesmaal een gele kaart getrokken moest worden door de uitstekend leidende scheidsrechter Meilink. Een paar afstandspogingen van Gandu, die de nodige tikjes te verwerken kreeg, vlogen rakelings naast en over. De wedstrijd leek af te stevenen op 1-1, maar een lukrake knal naar voren van Marc van der Meulen zette Johnsen Bacuna vrij voor het doel van DUNO. Koelbloedig schoot hij de 1-2 binnen. De manier van juichen richting doelman ter Mate liet echter te wensen over. Trainer Raymond Schuurman wisselde hem direct wijselijk, maar het zorgde voor de nodige gespreksstof en commotie in Doorwerth na het laatste fluitsignaal. Ted Heijckmann had in de 90-ste minuut de gelijkmaker nog op zijn pantoffel, maar schoot te wild over.
Berkum komt door deze overwinning op gelijke hoogte met DUNO D.
Een grote tegenvaller voor DUNO D. was dat de prima rentree van Hans Cooke van korte duur was. In de 68e minuut moest hij het veld verlaten met opnieuw een enkelblessure.

In de PDF- bijlagen de nabechouwing uit de papieren editie van De Gelderlander Arnhem op maandag 11 februari en een interview van Roland Gerritsen met Nick de Bondt uit de papieren editie op vrijdag 8 februari.