J. Rozendal

Accommodatie

Onbekend

Opstelling DUNO D 1

Excelsior '31 heeft tegen DUNO Doorwerth een zwaar bevochten overwinning behaald. Hielke Penterman scoorde in de blessuretijd het enige en dus winnende doelpunt voor de ploeg uit Rijssen. Verdiend of niet, door de driepunter blijft Excelsior '31 aan de leiding in de Hoofdklasse B. Het deelt de koppositie met Sparta Nijkerk, dat een stuk eenvoudiger wist te winnen. Uit tegen Buitenpost werd het 1-4. De Nijkerkers lopen qua doelsaldo dus twee doelpunten in.

Excelsior '31 begon net als de afgelopen weken uitstekend aan de wedstrijd. DUNO-doelman Ter Mate moest al vroeg redding brengen op een verwoestend schot van Hakim Ezafzafi en zag even later een poging van Hielke Penterman uiteenspatten op de lat. Daarna waren er kansen voor beide ploegen, het was een wonder dat het 0-0 stond bij rust. Na rust ging het gelijk op en werd een doelpunt van Ezafzafi afgekeurd vanwege buitenspel. Waar iedereen dacht dat het duel doelpuntloos zou eindigen, ging de thuisploeg alsnog met de winst aan de haal. Topschutter Penterman stond in blessuretijd op de goede plek nadat Patrick ter Mate een vrije trap van Tom Smoes niet kon klemmen. De Koerbelt ontplofte en waardoor de Rijssenaren volgende week met een goed gevoel afreizen naar Nijkerk, voor de 'clash' met medekoploper Sparta Nijkerk.