1 september 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling DUNO D 1

Duno kende zaterdag een droomdebuut in de hoofdklasse B van het zaterdagvoetbal. De ploeg uit Doorwerth won met 5-2 bij het Friese Buitenpost.
Halverwege keek de ploeg van trainer Lodewijk de Kruif nog tegen een 2-0 achterstand aan. ,,In de rust ben ik wel even uit mijn plaat gegaan”, sprak de coach naderhand over de zwakke eerste helft, waarin zijn ploeg wel veel balbezit had, maar werd afgetroefd door de felle thuisploeg. ,,We waren niet scherp genoeg. De focus was er niet, ondanks dat we een goede voorbereiding hebben gehad. Er is hard gewerkt en dat laat ik in 45 minuten competitie niet verpesten.”
De donderspeech van De Kruif sorteerde effect. Met Anass Aamri ten faveure van de licht geblesseerde Dominique Kivuvu kwam Duno getergd uit de kleedkamer.
Uitgerekend balkunstenaar Aamri zorgde al in de vijfde minuut na rust voor de gewenste aansluiting. Het bleek de opmaat naar een glorieus kwartier voor de ploeg uit Doorwerth.
,,We waren gretig”, kon De Kruif naderhand tevreden vaststellen. ,,Met vijf man tegelijk de bal uit het net halen na een doelpunt, dat is een goed teken.”
In een mum van tijd was de opgelopen achterstand omgebogen in een 2-5 voorsprong door treffers van achtereenvolgens Joey Godee, wederom Anass Aamri en door twee treffers van Shapoul Ali. De 2-0 achterstand - door treffers van Rudmer Loonstra en Berend Schootstra was daarmee ruimschoots weggewerkt.
,,De donderspeech in de rust heeft gewerkt”, stelde De Kruif naderhand tevreden vast. ,,Het kwartje was gevallen.”

Aanstaande zaterdag ontvangt Duno op eigen veld Flevo Boys uit Emmeloord.