Duno sluit voorbereiding af met knappe zege

Duno heeft dinsdagavond in Wezep de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding met 1-3 gewonnen van eersteklasser WHC dankzij treffers van Anass Aamri, Roy Talsma en Ahmed Lak. Na drie gewonnen oefenwedstrijden, twee verloren vriendschappelijke wedstrijden (tegen het sterke Jong Vitesse en SC Genemuiden) en de overwinning in de Wageningen Cup trapt de ploeg van trainer Lodewijk de Kruif zaterdag het seizoen officieel af. Duno speelt dan in Apeldoorn om 17:00 uur tegen zondag tweedeklasser WSV de eerste bekerwedstrijd. Een week later volgt de thuiswedstrijd tegen AVW’66 waarna de derde en laatste poulewedstrijd in de beker op 16 september thuis tegen DVC’26 op het programma staat. De eerste twee ploegen in de eindstand van de poule bekeren verder.

Na een trainingsweek begin juli begon Duno in augustus de echte voorbereiding met nogal wat nieuwe gezichten. De technische staf van Duno mag inmiddels imponerend genoemd worden: trainer Lodewijk de Kruif wordt geassisteerd door Jacob van Zanten, Jan Oosterhuis en keeperstrainer Adrie Broxks. Daarnaast vormen verzorger Damei Andringa, de leiders Oury Shem-Tov en Jan van Veldhuizen en grensrechter Edwin Venema een sterk team. Belangrijkste aanwinst is wellicht Eddy Schoeman die als teammanager uitstekend werk levert en nu al haast onmisbaar is.

Duno speelt dit seizoen in de 1e klasse C van het district Zuid onder meer tegen DTS Ede, Bennekom, De Merino’s en het sterke DHSC. Op zaterdag 23 september start Duno met een uitwedstrijd in Giessen tegen GRC-14, een week later speelt Duno thuis tegen SVL

Uitslagen oefencampagne:

SC Oranje- Duno 0-8
Jong Vitesse- Duno 3-1
SC Genemuiden- Duno 4-1
SC Woezik- Duno 1-2
WHC- Duno 1-3

Wageningen Cup (2x 20 minuten)
Duno- SKV 3-1
Duno- Redichem 4-0